De Eerste Hapjes

donderdag, november 29, 2018


Bij de laatste afspraak van Defne bij het CB werd ons geadviseerd om de smaken laten wennen. Bij Umud was ik met 5,5 maanden begonnen met de eerste hapjes maar Defne is echt een vroege vogel met alles. Ze kijkt vanaf de vierde maand namelijk ook heel bewust als ik wat eet, geeft ook signalen dat ze behoefte aan heeft meer dan melk.Ik ben met de groente begonnen, ik kook ze met weinig water en dan pureer ik met de staafmixer. Ik ben niet tegen de potjes maar ik vind vers prima te doen en het voelt iets gezonder. Ze eet voorlopig niet zo een vol kommetje ofzo maar een paar hapjes. Ik vind het helemaal niet erg want de tijd gaat hard genoeg en ze mag van mij zeker wat rustig aan doen. Tot een jaar vind ik de borstvoeding alle belangrijkste wat ze binnen krijgt. Daarna kunnen we lekker vechten als ze haar bord niet opeet. Ik geef elke dag iets nieuws, als ze iets niet lekker vindt, probeer ik het over paar dagen weer. Tot nu toe hebben wij pompoen, wortels, bloemkool, broccoli, sperziebonen en banaan geprobeerd. Ik geef alles voorlopig gepureerd maar nadat ze zeven maanden wordt, ga ik de puree combineren met de Rapley methode. Ik heb me nog niet helemaal in verdiept. Af en toe geef ik haar een korstje brood om te sabbelen. Telt dat als een Rapley? Ze vind het heerlijk trouwens.Ik vind het persoonlijk ook heel gezellig als ze samen met ons zit tijdens het eten. In het begin had ik eerst Defne gevoed daarna gingen we aan de tafel maar het voelde toch niet goed. Alsof ze niet bijhoort ofzo. Stom natuurlijk, maar ja, slaaptekort maakt je ook niet  heel slim. Een babystoel was dus erg nodig. Dat wordt dan shoppen, heel vervelend! Not. 

Ons huis is niet bepaald groot. Laten we maar zeggen dat het knus en gezellig is maar de ruimte is wat schaars. En de spullen van Defne hebben al ons huis in beslag genomen. Niet omdat ik als een gek shop ofzo maar een baby heeft echt veel poespas. De babystoel moest dus niet heel groot en lomp zijn. Ik heb een beetje rondgekeken, oei wat zijn daar toch lelijke exemplaren te vinden. Mocht je helemaal fan zijn van alles wat schreeuwt dan heb ik niks te zeggen. Ik hou van rustig en mooi. Het werd Tripp Trapp van Stokke. Het is een babystoel der stoelen. Echt een klassieker en tijdloos. Je kan hem helemaal zelf samenstellen qua kleur en accessoires. We hebben een passende kleur voor onze interieur gekozen. Nouja ik praat in de wij-vorm maar ik denk niet dat het mijn man iets uitmaakt. Hij heeft hem wel gemonteerd, dat wel. Die van ons is Oak in de kleur van Grey Wash, gemaakt van de duurzame eikenhout. Ik vind hem echt supermooi!

Ook heb ik een super leuke servies besteld voor Defne. Ik moet nog een paar extra slabbetjes kopen want dat kind is echt een knoeikont. 

Ik vind haar stoel echte toevoeging in de woonkamer, ik kijk er graag naar. Omdat Defne nog heel klein is, heb ik de babyset, het blad en een bijpassend kussenset ook besteld, zo zit ze erg comfortabel en ze heeft genoeg steun. Deze waren voor ons voldoende maar als je wilt kun je helemaal losgaan met een newbornset en een tuigje. Super handig vanaf de geboorte.

We kunnen de stoel lekker lang gebruiken want als Defne groot genoeg is, kunnen wij alles stuk voor stuk eraf halen. Het is een investering maar dan heb je echt wat.

Alweer een mijlpaal dus. Hoe wordt dat kindje van mij nou zo snel groot? 

Om te kopen;


Als je tot 31 december de stoel en de babyset koopt krijg je het tafelblad gratis! Dat scheelt ook weer.

Liefs,
TugbaYou Might Also Like

2 reacties

Labels