Aluminium tuinmeubelen: het roestvrije alternatief

Tuinstoelen

Aluminium tuinmeubelen zijn licht, praktisch en hebben relatief weinig onderhoud nodig. Dit maakt ze een goed alternatief voor zware ijzeren meubelen. Bovendien zijn ze minder gevoelig voor roest. Wat aluminium meubelen allemaal te bieden hebben en waar de nadelen zitten lees je in de volgende tuintips.

Aluminium tuinmeubelen

Door het lage gewicht zijn de meubelen zeer flexibel in de tuin op te stellen en indien nodig ook snel te herschikken, bijvoorbeeld als er bezoek komt of u de zon wilt volgen of juist wilt ontvluchten. Door de robuuste eigenschappen van de materialen kun je de meubels ook bij regen buiten laten staan, maar voor de winter is een overdekte opslag aan te raden, omdat ijs in de leidingen schade kan veroorzaken. Leg ook zitkussens op de stoelen in direct zonlicht, omdat aluminium erg snel warm wordt en oncomfortabel kan worden.

Overigens zijn tuinmeubelen gemaakt van een materiaalmix van aluminium en teak of rotan erg trendy op dit moment. Glas en textiel komen ook vaak voor in combinatie met aluminium. Zorg er bij het kopen voor dat het materiaal van goede kwaliteit is, omdat de zeer goedkope modellen meer kans hebben om te buigen of te breken. Ook is het meubel voorzien van diverse coatings, bijvoorbeeld met een poedercoating of een geborsteld RVS look.

Reiniging en onderhoud van de aluminium meubelen

Vuil van aluminium tuinmeubelen verwijder je eenvoudig met schoon water of een beetje allesreiniger. Gebruik hiervoor altijd een zachte doek om het oppervlak van het materiaal niet te beschadigen. Schuurmiddelen of sponzen zijn taboe. Indien u kleine krasjes in het lakwerk constateert, dient u deze zo snel mogelijk bij te werken met een lakstift zodat er geen roest kan intrekken.

Tip: wrijf wat babyolie in met een doekje voor een speciale glans.

Overigens komen er niet altijd evenveel nieuwere modellen in de aluminium tuinmeubelen, dus kijk gerust eens bij een tuinstoelen aanbieding, want de modellen van vorig jaar zijn vaak goedkoper en minstens even mooi.

Aluminium tuinmeubelen: het roestvrije alternatief
Schuiven naar boven