Qatar Airways veiligheid en onderscheidingen

Qatar Airways

Qatar Airways is een van de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Tot op heden heeft de luchtvaartmaatschappij in 2007 slechts één vliegtuig verloren bij een hangarbrand. Bovendien waren er geen slachtoffers of zelfs dodelijke slachtoffers. Daarom heeft de luchtvaartmaatschappij de hoogst mogelijke veiligheidsindex (0.000). Verder is Qatar Airways een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die vijf sterren van SKYTRAX heeft gekregen. In 2012 werd Qatar Airways verkozen tot luchtvaartmaatschappij van het jaar.

De geschiedenis van Qatar Airways

De luchtvaartmaatschappij werd in 1993 opgericht door de koninklijke familie van Qatar en begon het jaar daarop met haar activiteiten. In de beginfase maakte de luchtvaartmaatschappij alleen verlies, hoewel ze aanvankelijk alleen gebruikte vliegtuigen gebruikte. Nadat de koninklijke familie zich terugtrok uit de operationele zaken, raakte Qatar Airways steeds meer in lijn met het management van westerse luchtvaartmaatschappijen. Evenzo was het vlootbeleid en het bijbehorende inkoopbeleid uitsluitend gericht op Airbus. Stukje bij beetje werd de hele vloot uitgerust met nieuwe machines. De luchtvaartmaatschappij breidt momenteel ook haar aanbod in het vrachtgebied uit en wil haar grootste concurrenten (Lufthansa en Etihad) marktaandelen in het passagiersluchtverkeer en vracht ontnemen.

Online inchecken

Voordat u online incheckt, dient u paspoorten en visa voor alle passagiers, Privilege Club-lidmaatschapsnummers (indien van toepassing) en alle accommodatiegegevens bij de hand te hebben. Online inchecken Optimaliseer uw reiservaring en bespaar tijd op de luchthaven met online inchecken. Kies uw stoel, print uw instapkaart en gebruik de snelle bagageafgiftebalies van de luchthaven om uw koffers gemakkelijk in te checken.

Online inchecken voor Amerikaanse vluchten is mogelijk vanaf 24 uur voor vertrek en voor Amerikaanse vluchten is inchecken mogelijk vanaf 24 uur voor vertrek uit Doha.

Voor alle andere vluchten is online inchecken 48 uur tot 90 minuten voor vertrek mogelijk.

Qatar Airways veiligheid en onderscheidingen
Schuiven naar boven